1. Kaputaş Plajı

Kaş’tan yaklaşık 7 kilometre mesafede bulunduğundan ya kendi aracınızla ya da merkezden devamlı kalkan dolmuşlarla gelmeniz gerekiyor. Fakat bir kanyon ağzı olduğundan ve etrafı kayalıklarla çevrili olduğundan park yeri çok yok, kendi aracınızla gelecekseniz erkek gelip yer kapmaya bakın. Epeyce bir basamak inerek plaja varıyorsunuz.  Her inişin bir çıkışı var, o yüzden çok fazla yüklenmeyin deriz. Zaten Kaş Belediyesi’ne ait  bir kafeterya var, ihtiyaçlarınızı oradan giderebilirsiniz. Tuvalet, duş, şezlong ve hizmeti de var. Konumiçin tıklayın.

2. Seyrek Çakıl Plajı

Kaputaş Plajı’nın komşusu olan Seyrek Çakıl Plajı, küçük bir yol kenarı plajı olarak, ilçeye gelen konukları ağırlıyor. Herhangi bir işletme, tuvalet ve duş gibi imkanlar bulunmayan plaj, yol üstünde küçük bir deniz kaçamağı yapmak isteyenler için muhteşem bir yer. Konum için tıklayın.

3. Patara Plajı

Eğer “Ben taşlı denize deniz demem diyorsanız” (bence yanılıyorsunuz bu arada) o zaman Patara Plajı en iyi seçeneğiniz. Ama çoluk çocuk olmasın, kafa dinleyelim derseniz yanlış yerdesiniz. Halka açık olduğu için herkes burada. Aynı zamanda caretta caretta deniz kaplumbağalarının Türkiye’deki en önemli üreme alanı. Kumun altındaki yuvalara zarar vermemek için şemsiye saplamamak, kumu eşelememek lazım. Ayrıca hava kararmadan plajdan ayrılın ki biraz da kaplumbağalar plajı kullanabilsin.  Konum için tıklayın.

4. Akçagerme Plajı

Çocuklu ailelerin Kaş’ta en çok tercih ettiği yer Akçagerme Plajı çünkü denizi sakin, aqua parkı, tenis kortu ve bolca çocuk var. Tam bir aile plajı. Merkeze yakın, güzel bir koy. Hatta yürüyebileceğiniz mesafede ama İnce Boğaz merkezdeki dolmuşlarla da gelebilirsiniz. Ayrıca Turizm Meslek Lisesi’nin işletmesinde olduğu için fiyatlar son derece makul ama lezzet ve servis açısından da “amatör”.  Bunu bilerek gelmekte fayda var. Yine de genelde insanların çok sevdiği bir yüzüme yeri.  Konum için tıklayın.

5. Asmaaltı Plajı

Merkezdeki limanın tam yanında bulunan Asmaaltı, denize girilebilecek en yakın nokta olduğu gibi gün batımını izleyebileceğiniz en keyifli nokta. Bira eşliğinden deniz kenarında  Konumu dolayısı ile sezonda çok kalabalık. Fiyatlar Kaş ortalamasında. Menüsü geniş. Samimi ve daha çok bir aile işletmesi tadında. Konumiçin tıklayın.

6. Hidayetin Koyu

Bu canım doğa harikası koyda, geçmişte zeytin ağaçları altında gözleme yapan teyzenin yamacından denize girerken, şimdilerde, buraya tam anlamıyla ‘el koymuş’ otel ve plaja, Kaş’ta benzeri olmayan şekilde otopark ve ayakbastı parası ödemek zorunda kalıyorsunuz. Gelenlerin genel kanısı koyun güzel, işletemenin kötü olduğu şeklinde. 🙁 Denizi güzel, çarşaf gibi ve rüzgarsız.  Suyu davılık ama yeraltı kaynakları çok oldğundan bir kulaçta Antalya denizinde yüzerken, diğer kulaçta Baltık Denizi’nde yüzüyor gibi olabiliyorsunuz. 🙂   Konum için tıklayın.

7. Küçük Çakıl Plajı ve Derya Beach

Küçük Çakıl hayallerinizdeki plaj olmadığını itiraf ederek başlayalım: Plaj neredeyse yok, kayaların üzerine oturtulmuş platformların arasındaki daracık bir yarıktan denize giriliyor ama şehrin Kaş’ın merkezinde olmasının ulaşım kolaylığı, suyunun tertemiz  olması ve yavaş yavaş derinleşmesi bakımından en popüler yeri.

Kaş Limanı’nın sol tarafı, bir arkası gibi düşünebilirsiniz. Diz sorunu olanlar için uyarı olsun bir de merdivenler var. Hem konakladığınız mekanlarda hem de önündeki plajlarda denize ulaşmak için her şekilde merdiven kullanıyorsunuz.

Küçükçakıl’ın hemen yanında kalan beach de Derya Beach. Küçük Çakıl Plajı çok küçük bir plaj ve burada sadece iki tane beach işletmesi var. Bizim tercihimiz Derya Beach. Kaş’ta denize girebileceğiniz en hareketli, tempolu ve yüksek müzikli alanlar. Öğleden sonra kokteyller ve müzikle bir parti havası yaşanıyor. Konumiçin tıklayın.

Konaklama için hemen plajın ilk sırasında popüler oteller sıralanıyor. Dağlık coğrafyaya sahip alanda ilk sıranın arkasında da yamaç boyunca dizili oteller var. Bizim bu bölgedeki favorimiz Lantana Aparts oldu. Konumiçin tıklayın.

8. Liman Ağzı

Kaş, ulaşımı kolay olmayan bir yer olduğu için hâlâ nasıl bakır kalabilmişse, Liman Ağzı da Kaş’ın ulaşımı en güç noktalarından biri olduğu için bakır kalmış. Bölgeye dolmuş teknelerle gidilebildiği gibi zorlu bir patikadan gitmek de mümkün. Carettaların ve su canlıların uğrak yeri olan denizinde şnorkelle bile keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Burada bir yerleşimde olduğu için bir sürü restoran seçeneğiniz var. Konum için tıklayın.

9. Büyük Çakıl Plajı

Kaş’a en yakın  plajlardan biri olan Büyük Çakıl arabası olmayanlara en çok önereceğimiz yer. Küçük Çakıl sahiline sadece 500 metre mesafede. “Renkli çakıl taşlarının üzerinde dans eden mavi bir deniz” olarak anlatıyor bazıları, haksız da değiller hani. Merkeze 15 dakika yürüme mesafesinde makilerle örtülü kayaların, akşamında mayonuzla oturduğunuz salaş sofraların, yıldız gözlemleyip, ateş yakmanın, gitarını, bağlamasını alıp gelenin, dolunay gecelerinde onlarca insanla elele denize girmenin koyu. Biz Ekim’de Kaş’taydık, plaja giriş ücretsizdi, işletmelerden 15 TL’lik birşeyler yiyip içtiğinizde ücretsiz olarak şezlongları kullanabiliyordunuz.  Konum için tıklayın.

10. İnceboğaz Plajı

Çukurbağ Yarımadası’na doğru giderken yarımadanın inceldiği özel bir yer burası. Bir tarafı açık denize bakarken diğer tarafı Bucak Koyu’na bakar. Diğer yerlere göre daha ılık bir suya sahip olan İnceboğaz aynı zamanda Çakır Meyhane’ye de ev sahipliği yapmakta. Turunç ve begonvillerin arasından hem yürüyeyim, hem de denizin keyfine varayım diyenler için bire bir. Konum için tıklayın.

Yorum yok

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir